И дано победата да дойде



За моя радост по света все още има хора,които истински обичат животните,които безкористно застават пред добрата кауза и смело следват пътя й.Но те както всичко поставено да живее в „човешки” условия,са на изчезване,а думите им рядко оставят следа в съзнанието на „виновниците”.И борбата често остава недовършена,със силно пламтяща доброта и любов.

Liberationе поредният проект на PETA, който за пореден път изкарва истината за един несправедлив свят, наяве.Това е свят,в който човекът отдавна е настъпал гърдите на Природата;свят,в който несправедливостта е една и съща-еднакво болезнена и еднакво жестока-както към хората,така и към животните.

Въздействието е в картините-в съпоставката;страшното е в приликата;тъжното е в лицата.

Реалността те жигосва-те са родени в робство;те са жигосвани;те са осъкатявани;те са принуждавани да „работят”;те виждат „света” през решетка;бити,обект на експерименти,жертви на клане.Явно човекът и животното не ги дели чак толкова еволюцията,колкото несправедливостта и съзнанието,изградено от същото това „развитие”.

Свободата отдавна е отнета.Тя е загубена,може би дори никога не е била намирана.Факт е обаче,че пръстите остават впити в решетката с надежда,че един ден ще я намерят и правдата ще възтържествува.

А дотогава остават добрите хора,които ще продължават гласно да минават през тръните на борбата.И дано победата да дойде....